perjantai 3. maaliskuuta 2017

Shari Lapena: The Couple Next Door


Aina silloin tällöin tekee mieli lukea dekkareita ja jännityskirjallisuutta. Nyt nappasin Shari Lapenan esikoistrillerin The Couple Next Door (2016, suomeksi Hyvä naapuri 2017) ihan sattumalta ilmaisena näyteäänikirjana eräältä sivustolta. Se on nopeaa varsin kelvollista viihdettä, omassa genressään – psykologinen trilleri tämä lienee – kohtuullisen jännä ja vauhdikas tuttavuus.

Hyvintoimeentuleva nuori pariskunta päättää lastenvahdin peruessa jättää vauvansa kotiin nukkumaan ja viettää vauvamonitori pöydällä kosteaa iltaa naapurissa. Vanhemmat, Anne ja Marco, käyvät tasaisin välein katsomassa vauvaansa ja yrittävät nauttia illallisesta, vaikka huoli painaa. Kauhein mahdollinen pelko toteutuu: vauva katoaa kehdostaan. Alkaa valtava syytösten, epäilysten ja  pelon vuorottelu. Lukija ei saa hengähtää hetkeäkään. 

Kuka on vienyt vauvan? Onko vauva hengissä? Muistavatko vanhemmat kaiken illasta? Millaisia läheisiltä tuntuneet ihmiset oikeasti ovat? Kaikki voivat olla syyllisiä, eikä edes omaan muistiin voi luottaa. Varmaa jännitystä, vaikka mikään kovin ennalta-arvaamaton kirja ei ole kaikista juonen kiemuroista huolimatta. Aivan Nainen junassa -tasoinen tämä kirja ei ole, mutta psykologisen trillerin ystävä nauttinee.

Tuntui riemulliselta lukea (kuunnella työmatkoilla) puhdasta, sivumaultaan melko kaupallista viihdettä. Taidan hyvällä omallatunnolla lukea myös lisää. Tällä kirjalla kuittaan Helmet-haasteen kohdan #24, kirjassa selvitetään rikos.

Mieleen jäi: Eipä juuri mikään. Ehkä loppu sittenkin, sillä se on oikeasti jännä.

Matka ajassa: Nykyaika

Matka paikassa: Amerikkalainen ylemmän keskiluokan kaupunkilähiö

Kenelle suosittelen: Nopeatempoisesta, laadukkaasta ja viihdyttävästä jännityskirjallisuudesta pitävälle

Miten tielleni: Ilmainen äänikirjaEi kommentteja:

Lähetä kommentti