tiistai 28. maaliskuuta 2017

Bill Willingham: Fables, Vol 4 March of the Wooden Soldiers


Fables -fantasiasarjakuvan neljäs osa March of the Wooden Soldiers jatkaa tuttujen satuhahmojen parissa: Lumikki on raskaana ja mutkikas rakkaus suureen Susi-Hukkaan syvenee. Miltä heidän lapsensa tai pentunsa tulee näyttämään? Prinssi Uljas havittelee Fables Townin johtajuutta ja Red Rose jatkaa eläinfarmilla. 


Uusiakin hahmoja astuu areenalle: Punahilkka, Hannun ja Kertun paha noita ja Pinokkion sadat, elleivät jopa tuhannet, puusotilasveljensä marssivat lukijaa vastaan sellaisella vauhdilla ja outoudella, että minun piti välillä hengähtää ja pitää taukoa lukemisesta. Itseasiassa kirjan kannesta tuli yöpöytäni pysyvä sisustuselementti, johon aloin lopulta kyllästyä ja tartuin kirjaan uudelleen. Ehkä taisteluja oli tässä osassa hieman liikaa makuuni, josta pitkä tauko johtui.

Mielenkiintoisinta on, että vihdoin saamme tietoa satuolentojen mystisestä pahan valloittamasta kotimaasta. Sarjakuvan alussa seurataan viimeistä katkeraa taistelua ja pakenemista. Pysyykö paha poissa Fables-townista? Se jää nähtäväksi.2 kommenttia:

  1. En ole lukenut näitä, mutta olen pelannut Telltalen pelin The Wolf Among Us, joka perustuu näihin sarjakuviin. Tykkäsin siitä pelistä todella paljon, joten ehkäpä voisin tutustua sarjakuviinkin :) /Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tutustua! :) Lukemista riittää lähes loputtomiin, ja saa nähdä, miten tarina kehittyy. En tiennytkään, että tästä sarjasta on tehty peli.

      Poista